Kültür müdürlüğü ilimde varlığını göstermiş hadi bakalım hayırlı olsun.
Yıllardır yazıyorum. İlimizin geçmişten günümüze Orta doğunun kültür merkezi kültürel medeniyetin merkezi dünya üzerinde ilk üniversiteye ev sahipliği yapmış şehir. İlimizin medeniyetler sıralamasın da ilk sıralarda olan dünya ilk şehir sıralamasında yine ilk beşin içinde yer alan bir şehirden söz ediyoruz.
Böyle bir şehrin her tarafı bir medeniyete ev sahipliği yapmıştır.
Şehrin her taşı bir kültürün yapısı olarak geçmişten günümüze gelen bir çok eserlerin varlığı bunlara istinaden göbekli tepeyi keşfeden şahısın ondan önce daha eski bir medeniyeti bulup üzerini tekrardan kapattığı Titriş köyün mezarlık ve yaşam şehrini ortaya çıkarmaktan vaz geçip tekrardan üzerini örtüğü kendi gözlerimle gördüğüm bir kalıntıları tespitleri bilinmektedir. Bu kazıda bile çıkarılan sayısız eserlerin Gaziantep ilin müzesinde sergilenmektedir.
Böylesi tarih sergileyen tarihi olan şehrimizin göbekli tepe girişine ülkemizin müzeler müdürlüğü mü artık kültürel müdürlük mü her kim ise bu alana girişin 100 liradan 450 liraya çıkarması ile ülkemde insanlarımla alay mı ediliyor. Yoksa bu fahiş yükselişi yapan kurumun ülkemde yaşamayan firmaların yönetiminde mi? Ülkemde böylesi bir tarihi yerin gezisine böylesi fahiş bir fiyatın çıkarılması halk nezdinde bu alana gelmeyin ziyaret etmeyin dercesine adeta ziyaretçileri kibar bir dille kovma girişimine dönüştürmek mi?
Geçmişi günümüze taşımak için gerekli reklam de tanıtımlarımızı zaten yapmayan kurumlarımızın ilimizin geçmişten günümüze taşımadıkları apaçık ortadadır. İşte komşu illerimize bakıldığında geçmiş tarihleri bizim şehrin çok gerisinde olurken o illere gelen turist sayısına bakıldığında bizim ilin çok illerisin de olduğu apaçık görülmektedir.
İlimde bulunan mevcut turizm alan ve bölgelerin tanıtımından yapılanmasına kadar çok eksik ve ilgisiz bakımsız bir o kadar da gereksiz şekilde kullanılıp yok edilmektedir.
İlimizin özelikle turizm merkezi haline gelmesi gerekirken tamamen kültürsüzleşmeye itilmekte özellikle bunu yapmakla caba sarf eden kurumlar ve şahsiyetler adeta yarışa girmişlerdir.
Şanlıurfa ilinin geçmişten günümüze özelikle eğitimin kültürün merkezi olan şehir olarak yeniden dünya ülkeleri başta olmak üzere birçok insanlığa kültürel tanıtım ve kendi kültürelimizi tanıtıp yaymaya yaşayıp yaşatmaya çalışarak tanıtımımızı yapalım.
Bakın ilimizin geçmişte bir televizyon programına çıkıp Şanlıurfa sıra gecesi demesiyle şimdi binlerce denilecek kadar Şanlıurfa sıra gecesi ekibi bulunmakta bu güzel bir tanıtımla ilimin ismini halkıma binlerce kazanç kapısı açılmıştır.
Kültürümüzü yayalım kültürsüz kalmayalım. Kültürlerimizi tanıtalım aksini yapmayalım tanıtmamak için ellerimizden geleni yapmayalım.