MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

EVLİLİK İKİ KİŞİLİK BİR YOLCULUKTUR

Bu yolculukta denge ister emek ister özveri ister paylaşmak ister hoşgörü ister sevgi saygı ister. Yollar hep düz olmaz virajlarda dikkat yokuşlarda kuvvet inişlerde sabır ister. Birbirini açığını kapatmak, birbirine güzel sözler söylemek affedici ve hoşgörü göstermek. Sorunları kendi aralarından halletmek. Eşin senin özelindir tartışırsın 5 dakika sonra barışırsın seversin ama kavganıza 3 cü kişiyi karıştırırsan hal olur diye düşünmeyin tam tersi kötüye gidecektir. Kavganıza asla 3 cü kişiyi dahil etmeyin kendiniz halledin. Eşinizi ailenize karşı kötülemeyin hele yabancı kişilere asla. Onlar eşinle barışman için nasihatta bulunmazlar tam tersi şöyle derler...  ondan ayrıl o sana layık değildir sen daha güzel ve yakışıklı kişilere layıksın sen bu adamla evlenmen hayatının yanlışını yaptın ayrıl hayatını yaşa derler. Kadın kocasından kızdığında elin erkeğine yanlış bir evlilik yaptım, evli olduğumuza bin şahit ister buna benzer sözlerle kocasını kötülerse elin erkeği de sana kocandan boşan hayatını yaşa der yeni gel takıl bana. Çünkü dışarıda ailesi olmayan ailesine sahip çıkmayan ailesine çocuklarına bakmayan çok sayıda basit ve kötü insanlar vardır. Onlara asla güvenmeyin onlar eşini ve çocuklarına bakmayan ve haram yoluyla kazanan paraları sağda solda onunla bununla yiyen günlük yaşayan basit ve ortalık insanlardır. Elin erkeğine ve kadınına kendi aile sorunlarınızı anlatıp eşini kötülersen ne senin değerin ne de eşinin değeri kalır. Sonra da senin ne bir evin ne de bir yuvan kalır.  Sonra Kocaman bir pişmanlık ve günah altında öyle ortada kalırsın. Mutluluğu ve huzuru dışarıda arayan insan ne de zavallıdır. Dışarıdaki kişileri eşinden daha çok ilgilenip değer veren eşler ne de zavallıdır. Hayat dışarıda değil Hayat senin evinin içindedir. Mutluluk elin erkekleri ve kadınların yanında değildir senin eşinin yani senin helalinin yanındadır. Unutma sakın...Senin ilacın evindir, huzurun eşindir herkes dağılıp gittiğinde herkes bir kenara çekildiğinde güneşin yağmurun altında iki kişi kalacaksınız. Kırıldıysa  yenisiyle değiştirmeye çalışmayın. İyidir dediğiniz yenisi, sadece seni bir boşlukta kaldığını ve bundan faydalandığını birkaç gün hevesini tatmin ettikten sonra seni ortada bırakacağını unutma. Ailesi olan ve ailesini seven bir insan başkasına eşini boşa demez ve evli bir insanın boşluğundan faydalanmaz.  Onun için kırıldıysa yenisiyle değiştirmeye çalışma o kırılanı tamir et düzelt. Hiçbir şey senin eşinden daha değerli ve iyi değildir. Hiç kimse senin eşin gibi senin üstüne titremez. Yazının başlığı Evlilik iki kişilik bir yolculuktur dedik. Madem evlilik iki kişilik bir yolculuksa bu yolda birbirinizi sevin, sayın ve değer verin ki evlilik yolunuz cennete giden yol olsun.
Ekleme Tarihi: 04 Temmuz 2024 - Perşembe

EVLİLİK İKİ KİŞİLİK BİR YOLCULUKTUR

Bu yolculukta denge ister emek ister özveri ister paylaşmak ister hoşgörü ister sevgi saygı ister.

Yollar hep düz olmaz virajlarda dikkat yokuşlarda kuvvet inişlerde sabır ister.

Birbirini açığını kapatmak, birbirine güzel sözler söylemek affedici ve hoşgörü göstermek.

Sorunları kendi aralarından halletmek.

Eşin senin özelindir tartışırsın 5 dakika sonra barışırsın seversin ama kavganıza 3 cü kişiyi karıştırırsan hal olur diye düşünmeyin tam tersi kötüye gidecektir.

Kavganıza asla 3 cü kişiyi dahil etmeyin kendiniz halledin.

Eşinizi ailenize karşı kötülemeyin hele yabancı kişilere asla.

Onlar eşinle barışman için nasihatta bulunmazlar tam tersi şöyle derler...  ondan ayrıl o sana layık değildir sen daha güzel ve yakışıklı kişilere layıksın sen bu adamla evlenmen hayatının yanlışını yaptın ayrıl hayatını yaşa derler.

Kadın kocasından kızdığında elin erkeğine yanlış bir evlilik yaptım, evli olduğumuza bin şahit ister buna benzer sözlerle kocasını kötülerse elin erkeği de sana kocandan boşan hayatını yaşa der yeni gel takıl bana.

Çünkü dışarıda ailesi olmayan ailesine sahip çıkmayan ailesine çocuklarına bakmayan çok sayıda basit ve kötü insanlar vardır.

Onlara asla güvenmeyin onlar eşini ve çocuklarına bakmayan ve haram yoluyla kazanan paraları sağda solda onunla bununla yiyen günlük yaşayan basit ve ortalık insanlardır.

Elin erkeğine ve kadınına kendi aile sorunlarınızı anlatıp eşini kötülersen ne senin değerin ne de eşinin değeri kalır.
Sonra da senin ne bir evin ne de bir yuvan kalır.  Sonra Kocaman bir pişmanlık ve günah altında öyle ortada kalırsın.

Mutluluğu ve huzuru dışarıda arayan insan ne de zavallıdır.
Dışarıdaki kişileri eşinden daha çok ilgilenip değer veren eşler ne de zavallıdır.
Hayat dışarıda değil Hayat senin evinin içindedir.
Mutluluk elin erkekleri ve kadınların yanında değildir senin eşinin yani senin helalinin yanındadır.
Unutma sakın...Senin ilacın evindir, huzurun eşindir herkes dağılıp gittiğinde herkes bir kenara çekildiğinde güneşin yağmurun altında iki kişi kalacaksınız.

Kırıldıysa  yenisiyle değiştirmeye çalışmayın.

İyidir dediğiniz yenisi, sadece seni bir boşlukta kaldığını ve bundan faydalandığını birkaç gün hevesini tatmin ettikten sonra seni ortada bırakacağını unutma.

Ailesi olan ve ailesini seven bir insan başkasına eşini boşa demez ve evli bir insanın boşluğundan faydalanmaz.

 Onun için kırıldıysa yenisiyle değiştirmeye çalışma o kırılanı tamir et düzelt.

Hiçbir şey senin eşinden daha değerli ve iyi değildir.

Hiç kimse senin eşin gibi senin üstüne titremez.
Yazının başlığı Evlilik iki kişilik bir yolculuktur dedik.

Madem evlilik iki kişilik bir yolculuksa bu yolda birbirinizi sevin, sayın ve değer verin ki evlilik yolunuz cennete giden yol olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.