ÖKSÜZ ÇOCUKLARA YARDIM
Yetim öksüz çocukların giydirilmesi, yemek ikram edilmesi (cumhuriyet tesislerinde ağırlanması),oyuncak dağıtılması ve bu çocukların en çok ihtiyaç duydukları şefkat ihtiyaçlarının karşılanması, başlarının okşanması yetim oldukları eksikliğinin giderilmesi noktasında Büyükşehir belediyesi özverili olarak çalışıyor. Bu konuda Genel sekreter yardımcısı Emin Özçınar ve Başkan Nihat Çiftçi’yi tebrik ediyor, kutluyorum.
“Bu çocuklara biz sahip çıkmaz isek , bugün için organ mafyasının kurbanı olabilirler. Bu çocukların rehabilite edilmesi çok önemli. Bu çocuklara pkk,işid,mafya sahip çıkarsa ülkemizi her yanına terörist olarak dağılırlar . Ahlak, din, maneviyat eğitimlerinin verilmesi ,kendi çocuklarımız gibi yetiştirilmesi topluma kazandırılması çok önemli .Tabii bu sadece Belediye’lere düşen bir görev değil.Sivil toplum kuruluşları, valilik ve tüm kurumların bu konuda sorumluluğu var”.
ŞUSKİ
Şanlıurfa ilimiz Büyükşehir olduktan sonra tüm ilçeler Büyükşehir’e bağlandı. ŞUSKİ ,tüm ilçelerde hizmet vermeye başladı.ŞUSKİ çalışmaları neticesinde, Bozova ,Hilvan,Siverek atık su arıtma tesisi faaliyete geçirildi.Ceylanpınar, Suruç'ta alt yapı çalışmalaıııam ediliyor.Bu çalışmalar neticesinde, Belediyenin yüz akı oldu.
Şuski'nin çözmesi gereken en önemli sorun bence; Hilvan kapalı cezaevi su sorunu.
Hilvan cezaevi 600 kişilik olarak inşa edilmiş, şimdi yaklaşık 2500 kişi kalıyor. Hilvan cezaevine edindiğim bilgilere göre ,Şanlıurfa havaalanından su verilmekte, fakat bu su yeterli gelmemektedir. Cezaevinde zor şartlar altında yaşayan mahkumlar bir de su sıkıntısı çekmektedir. Bir an önce Hilvan cezaevinin su sorunu haledilmesi gereken ivedi bir sorundur.
ŞUSKİ,15 temmuz ‘da Tugay’ın önündeki araçlarla duruşu ile vatandaşların kalbini kazandı. Evlerimizde damacana suyu yerine güvenerek ,şehir suyu içiyoruz.İl merkezi ve ilçelerde hızlı ve kaliteli çalışmaları belediye’ye puan kazandırdı.Daire başkanı Abdulkadir Şimşek ve Genel müdür Hamdi Us'u kutluyor, tebrik ediyorum
KENTSEL DÖNÜŞÜM
Şanlıurfa'mızın öncelikli en önemli sorunu kentsel dönüşümdür.
Kentsel dönüşüm sorunu ile ilgilenmeyen belediyemizin hiç bir mazereti yoktur.
Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi edindiğim bilgilere göre aylık olarak emlak vergileri, imar gelirleri ve iller bankasından gelen gelirler ile yaklaşık 50 trilyon lira.
Aylık 20 Trilyon lira personel maaşına gidiyor.(kesin rakamları tabiî ki bilmiyorum. Kesin rakamlara ulaşmak için basın toplantısında istedim. Başkan beni provokatörlükle suçladı ve vermedi!....)
Yani belediye para yok ,kentsel dönüşümü yapamıyorum diyemez.
Beykapısı, Sancaktar mahallesi , Şutim arkası , Gap Arena karşısı , Sanayii Sitesi vb bölgeler imarda kentsel dönüşüm alanı olarak göründüğü için kimse taş taşın üstüne koyamıyor. Bu insanlar, yıllardır mağdur durumdalar ve bunun vebali belediyemizin üzerinedir.
Haliliye ilçesinde yer alan ve 12 yıldan beridir kentsel dönüşümü dört gözle bekleyen Yeşildirek Mahallesi kentsel dönüşümü 2017 yılında Tarım ve Hayvancılık bakanı A.Eşref Fakıbaba'nın girişimleri ile 2018 yılında başlanacağı belirtildi.
Kentsel dönüşüm ile ilgili hiç bir çalışma yapılmamış olması çok üzücü.
İlimizin çehresini değiştirecek bu projeler bir an önce hayata geçirilmeli.
Yıllardır , bu konuda hiç bir çalışma yapılmamış olması çok üzücü.
İMARA AÇILAN FAKAT PROJESİ BİTİRİLMEYEN DEMET (ESKİ ET BALIK) KARŞISINDAKİ ALAN NE ZAMAN İMARA AÇILACAK.
Eyübiye belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile Belediye başkanlığını kazandığı ilk günlerde görüştüm.Eyübiye Belediyesi sınırları içersinde kalan , eski et balık tesisleri şimdiki demet karşısında bulunan ,atık sularla sulanan bahçeler var. Bu konuda bir çalışmanız olacak mı dedim. Başkan Ekinci , bu alan Büyükşehir belediyesi tarafından imara alındı. Fakat 1/5000 işlenmedi eğer işlenirse o alana istanbul Etiler, levent ‘deki gibi rezidansılar yapacağım.Urfa’mızın çehresini değiştireceğim. Belediye binamızı o alana taşıyacağım. Kongre merkezi o alana kuracağım dedi. Fakat hiç bir gelişme olmadı.
(DEVAM EDECEK)